19/2/10

ΣΤΟΧΟΙ - ΜΕΣΑ

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο για τον λαϊκό πολιτισμό της Ίμβρου.

Εδώ θα βρίσκετε θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με το ιμβριακό γλωσσικό ιδίωμα καθώς και τα ιμβριακά ήθη-έθιμα.

Στόχος μας είναι η προβολή και κατά το δυνατό διατήρηση - έστω και στην μνήμη - της πλούσιας ιμβριακής λαϊκής παράδοσης καθώς και η διευκόλυνση οποιουδήπτε ασχολείται τόσο σε ερευνητικό-επιστημονικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο με θέματα γλωσσολογικά και λαογραφικά που άπτονται άμεσα ή έμμεσα της Ίμβρου

Για την εξυπηρέτηση του παραπάνω στόχου θα προβάλλεται από το ιστολόγιο κάθε είδος βιβλιογραφικού δεδομένου καθώς και κειμένων (πρωτότυπων ή/και δημοσιευμένων), εκδηλώσεων, εκδόσεων, δραστηριοτήτων και φυσικά σχολίων που σχετίζονται με τον λαϊκό πολιτισμό της Ίμβρου.

Στην προσπάθειά μας αυτή, η συμβολή όλων είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία. Και μπορεί ασφαλώς να εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως:
α) Με την τροφοδότηση του ιστολογίου με σχετικά (γλωσσολογικά-λαογραφικά) θέματα της Ίμβρου ώστε να προβληθούν κι αυτά με την σειρά τους (με δήλωση ασφαλώς της πηγής τους).
β) Με την διατύπωση σχολίων, προτάσεων, απόψεων, κ.λπ.
γ) Με την προβολή και διάδοση του ιστολογίου.
δ) Με την απλή επίσκεψη και ανάγνωση των κειμένων του ιστολογίου.

Εύχομαι το νέο αυτό ιστολόγιο να προσθέσει έστω ένα μικρό λιθαράκι στην διατήρηση, προβολή και μελέτη του ιμβριακού λαϊκού πολιτισμού.

2 σχόλια:

  1. θεωρώ εξαιρετική αυτή την ιδέα και θέλω να συγχαρώ τους εμπνευστές της! Φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και για άλλες "χαμένες πατρίδες". Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ Χριστίνα για τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σου σχόλια. Ασφαλώς και είναι σημαντική η προβολή και διάσωση του λαϊκού πολιτισμού κάθε γωνιάς της Ελλάδας αλλά πολύ περισσότερο των 'αλησμόνητων πατρίδων' όπως μου αρέσει εμένα να τις λέω.

    Γιατί, όπως είχε πει κάποτε και ο Πατριάρχης μας, "χάνεται κάθετι που ξεχνιέται. Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει την Ίμβρο;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή